Lena Nordin, hovsångerska, sopran. Innehavare av Litteris et Artibus. Initiativtagare till den ideella föreningen Ljusterö Operasommar. Ljusteröbo på deltid och välkänd för alla musikintresserade Ljusteröbor, pensionerad från Kungliga Operan efter många roller där och på andra scener. Numera resebyråinnehavare med resor bland annat till Italien, operaresor, kulturresor, trädgårdsresor och mat- och vinresor på programmet. (www.lenatours.se)

Ingrid Tobiasson, hovsångerska, mezzosopran. Innehavare av Litteris et Artibus. Ingrid har sjungit de mest skiftande roller, både i det italienska facket och Wagnerroller. På Kungliga Operan har vi hört henne som Carmen, Eboli, Kundry, Ortrud, Elisabetta, Amneris, Fricka för att bara nämna några. Gästspel har fört henne till de flesta scenerna i Skandinavien och även till operascenerna i Berlin, Frankfurt och Bryssel.

Lars Cleveman, tenor. Allt mellan himmel och jord tycks Lars ha sjungit, även rockmusik i det egna bandet Dom dummaste! De flesta stora tenorrollerna i det italienska facket, Cavaradossi, Don Carlos, Manrico, Stiffelio och Des Grieux står på hans digra lista av roller, men även Wagnerroller som Parsifal, Tannhäuser, Tristan och Siegfried. 2010 medverkade han som Siegfried i en inspelning av Wagners Ragnarök som blev utnämnd till årets bästa klassiska inspelning av internationella Grammophone Award. Förutom att återkommande ha gästat Stockholmsoperan har han sjungit i hela världen, och topparna i karriären har förstås varit gästspel på Covent Garden, MET och i Bayreuth.

Henriikka Gröndahl, sopran. Denna finskfödda sopran drog ner applådåskor när hon hoppade in i vår Ljusterökonsert 2018. På Göteborgsoperan har hon bland annat sjungit Pamina, Musetta, Nanetta. Julia och Liù. Hon har sjungit Donna Elvira på Scottish Opera och Pamina i Glyndebourne, och hon har även gästspelat på Norrlandsoperan och på de flesta konsertestraderna i Sverige. 

Richard Hamrin, baryton. Richard är en ung sångare som redan uppmärksammats, inte minst för en strålande insats i den TV-sända enmansföreställningen Klaus Nomi – en utomjordings hjärta. (den ligger kvar på SvT Play till oktober – se den!!!) Vi stockholmare har kunnat se honom på Kungliga Operan som Morales i Carmen, som Guglielmo i Folkoperans senaste uppsättning av Così fan tutte, och även i flera produktioner på Drottningholmsteatern och Ulriksdals Slottsteater. Han har gjort roller på Malmöoperan och Värmlandsoperan och även i tyska Detmold. 

Michael Weinius, hovsångare, tenor. Innehavare av Litteris et Artibus. I skrivande stund debuterar Michael som Tristan på Wiener Staatsoper, och det är bara en av de världsscener som han gästat och gästar. Berlin, Dresden, München är några av de viktiga stationerna i hans karriär. Michael sjunger främst Wagnerroller, och Parsifal, Lohengrin, Tristan, Siegmund och Siegfried är sannerligen en imponerande roll-lista.

Marcus Jupither, baryton. Minnesgoda operabesökare minns Marcus far Rolf Jupither vars märgfulla baryton förgyllde mången föreställning. Marcus själv har ett 60-tal roller på repertoaren som han sjungit över hela världen; Parisoperan, Salzburg, Oslo, Budapest, Riga, Aiz-en-Prpvence-festivalen, Frankfurt, Mannheim och förstås i hela Skandinavien. Dramatiska italienska roller som Macbeth, Rigoletto, Scarpia har växlats med Wagnerdito som Holländaren, Klingsor och Alberich. På senare år har Marcus också regisserat opera, bland annat i Dalhalla.

Samuel Skönberg tog sitt diplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och är sedan dess en omtyckt ackompanjatör och instuderare för många av Sveriges ledande sångare.
Han har erhållit ett flertal stipendier, däribland Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium för ackompanjatörer. Samuel är kontinuerligt verksam som pianist och repetitör vid Folkoperan, Göteborgsoperan, Kungliga Operan, Sveriges Radio P2 samt Drottningholms slottsteater.
Samuel har även varit jurymedlem vid uttagningen till Jenny Lind-stipendiet.