Lena Nordin, hovsångerska, sopran. Initiativtagare till den ideella föreningen Ljusterö Operasommar. Ljusteröbo på deltid och välkänd för alla musikintresserade Ljusteröbor, pensionerad från Kungliga Operan efter många roller där och på andra scener. Numera resebyråinnehavare med resor bland annat till Italien, operaresor, kulturresor, trädgårdsresor och mat- och vinresor på programmet. 

Paulina Pfeiffer, sopran, debuterade på Kungliga Operan med rollerna Mimi i Puccinis Boheme samt Adalgisa i Bellinis Norma. Hon gästspelade också på Chatelet-operan i Paris som Adalgisa. Senare blev det rolldebut som Judith i Bartoks Riddar Blåskäggs borg, även detta på Operan i Stockholm. Bland andra roller kan nämnas Carmen i operan med samma namn, Santuzza i Cavalleria Rusticana av Mascagni och Amelia i Verdis Maskeradbalen. Hon var Birgit Nilssonstipendiat 2010.

Erika Sax, mezzosopran, debuterade som Askungen i Rossinis opera på Wermlandsoperan 2002 vilket direkt ledde till engagemang på Göteborgsoperan. Där har hon sjungit ett 20-tal roller, som Orlofsky i Strauss’ operett Läderlappen, Maddalena i Verdis Rigoletto och många fler. Hon har även gästat Stockholmsoperan som Annina i Richard Strauss’ Rosenkavaljeren, och hon har även sjungit på Norrlandsoperan, Drottningholmsoperan och Folkoperan. Hon är Kerstin Meyer-stipendiat för att nämna en av hennes många utmärkelser.

Emma Vetter, sopran. Efter debut på Kungliga Operan som Adalgisa i Bellinis Norma har Emma Vetter sjungit många av de stora sopranrollerna i det dramatiska sopranfacket. Wagner; Verdi, Puccini och Richard Strauss har stått på programmet i roller som Chrysotemis i Elektra, Sieglinde i Wagners Ring, titelrollerna i Puccinis Tosca och Turandot, Amelia i Maskeradbalen, Isolde för att nämna några. På gästspel i Berlin och Paris har hon sjungit Senta i Wagners Flygande Holländaren. Emma Vetter vann den internationella Wagnertävlingen Neue Stimmen 2006. För sin storartade insats i Daniel Börtz’ opera Medea fick hon Svenska dagbladets operapris 2016.

John Sax, bas. John Sax gjorde sin debut i rollen som Melibéo i Haydns La fedeltà premiata vid Drottningholms Slottsteater. Han har varit verksam som solist vid Göteborgsoperan, Kungliga Operan, Den Norske Opera, Operaen i Kristianstad i Norge, Värmlandsoperan, Norrlandsoperan, Folkoperan, Läckö Slottsopera, Operan i Bonn, Wiener Kammeroper bland många flera. Ur den gedigna rollistan kan nämnas Schaunard och Colline i Puccinis Boheme, Dr Falke i Strauss’ Läderlappen, titelrollen i Tjajkovskis Eugen Onegin, Greven i Mozarts Figaros bröllop. På senare tid har John Sax övergått till basroller som Angelotti i Tosca, Truffaldino i Richard Strauss’ Ariadne på Naxos och många fler.

Jesper Taube, tenor. Jesper Taube anställdes som baryton vid Kungliga Operan 2001. De första åren sjöng han många lyriska barytonroller: Figaro i Rossinis Barberaren i Sevilla, Greven i Mozarts Figaros Bröllop, Posa i Verdis Don Carlos, Escamillo i Bizets Carmen, Guglielmo i Mozarts Così fan tutte, titelrollerna i Tjajkovskis Eugen Onegin och Verdis Rigoletto för att nämna några. Så småningom bytte Jesper Taube röstfack till tenor med roller som Cavaradossi i Puccinis Tosca, Calaf i Turandot och Pinkerton i Madame Butterfly av samme tonsättare, Don José i Bizets Carmen, Laca i Janaceks Jenufa och Eisenstein i operetten Läderlappen av Johann Strauss. Han har också gästat de flesta konserthusen runtom i Sverige och gästspelat i Florida och Chicago.

Nigar Dadasheva, pianist, är född och uppvuxen i Baku, Azerbajdzjan i en musikalisk familj, Hon började spela piano som femåring och började i en specialinriktad musikskola uppkallad efter tenoren Bül-Bül. Under studieåren vann hon olika priser i flera musiktävlingar. Efter att ha flyttat till Sverige studerade hon på Kungliga Musikhögskolan och avlade kandidat- och masters-examen i piano/kammarmusik resp. vocal coaching. Hon har fått Musikaliska Akademiens ackompanjatörsstipendium som innefattade turnéer i USA och Sverige. Steget till att arbeta som operarepetitör har inte varit långt, och hon har arbetat på många av de svenska operahusen.