Lena Nordin, hovsångerska, sopran. Innehavare av Litteris et Artibus. Initiativtagare till den ideella föreningen Ljusterö Operasommar. Ljusteröbo på deltid och välkänd för alla musikintresserade Ljusteröbor, pensionerad från Kungliga Operan efter många roller där och på andra scener. Numera resebyråinnehavare med resor bland annat till Italien, operaresor, kulturresor, trädgårdsresor och mat- och vinresor på programmet. (www.lenatours.se)

Hillevi Martinpelto, hovsångerska, sopran. Med en storartad internationell karriär bakom sig och många framträdanden på Kungliga Operan är Hillevi en välkänd sångerska. Hennes sopran har hörts i många Mozartroller, och även i det italienska facket med Wagner-, Verdi- och Puccinioperor. Madame Butterfly, Leonora, Desdemona, Aida, Elsa och Elisabeth är några oförglömliga roller. Hon är innehavare av Litteris et Artibus och även medlem av Kungliga Musikaliska Akademin.

Matilda Paulsson, mezzosopran. Matilda har bland annat sjungit vid Kungliga Operan, , Drottningholmsteatern, Folkoperan i Stockholm samt vid Det Kongelige Teater i Köpenhamn och Nationaloperan i Helsingfors. Viktiga roller har varit Octavian, Carmen, Donna Elvira och Eboli. Hon har också en stor internationell konsertverksamhet och flera skivinspelningar på sitt curriculum.

Gunnar Lundberg, baryton. Gunnar är välkänd för Ljusteröborna eftersom han bor här, åtminstone tidvis. Under 22 år tillhörde Gunnar ensemblen på Kungliga Operan, och det är lättare att räkna upp de barytonroller han inte gjort där än tvärtom! Scarpia, Don Juan, Figaro, Barberaren, Kurwenal, Rodrigo, Escamillo och Wolfram är bara några roller ur den digra listan. Han har fler strängar på sin lyra också, till exempel är han ingenjör från KTH, och ordförande i Stiftelsen Kungliga Teaterns Solister. 

Joakim Wangendahl, hovkapellist, trumpetare. Han hade ursprungligen tänkt sig att bli snickare eller fotbollsspelare men livet ville annorlunda, det blev professionella trumpetstudier i stället. Efter ett par års tid som stämledare i Weimar Staatskapelle och Helsingborgs Symfoniorkester landade han i Kungliga Hovkapellet men även som sommarboende på Ljusterö. Joakim är medlem av Stockholms Sinfonietta sedan två decennier. 

Martin Hellström, pianist. Martin är lektor i musikalisk gestaltning på Operahögskolan i Stockholm.  Han är utbildad vid Edsbergs Musikinstitut, studier som han avslutade med kammarmusikdiplom våren 2000. Åren 2004-2006 studerade han vid Operahögskolans masterutbildning för operarepetitörer. Martin är en hängiven kammarmusiker och konserterar regelbundet med både sångare och instrumentalister samt solistiskt. Som musikalisk instuderare har han arbetat med operaproduktioner vid bland annat Folkoperan, Internationella Vadstenaakademien och Opera på Läckö slott. Han har också gästundervisat vid mästarkurser vid Operahögskolan i Kapstaden, alltså är just ändamålet för denna välgörenhetskonsert honom extra kärt.

Marcus Jupither, baryton. Marcus har en diger roll-lista och ett rikt curriculum att visa upp. Förutom de stora scenerna i Sverige har han gästat Parisoperan, operorna i Frankfurt, Mannheim, Karlsruhe, Bryssel, Riga Prag, Oslo och Aix-en Provence. På Stockholmsoperan har ni kanske sett honom som Macbeth, Scarpia, Alberich, Rigoletto eller Greve Luna, för att bara nämna några. Han har också regisserat opera. Sången har han i blodet, hans far var nämligen barytonen Rolf Jupither, en av Stockholmsoperans verkliga stöttepelare under 60- och 70-talet.

Lars Cleveman, tenor. Lars har sjungit de flesta dramatiska tenorroller både i det italienska facket och det tyska. Höjdpunkter i karriären har varit gästspel på MET i New York, Covent Garden i London och gästspel i Bayreuth. Operapubliken har hört honom som Cavaradossi, Manrico. Tristan, Tannhäuser, Hoffman, Pinkerton, Siegfried, ja, rollerna går nästan inte att räkna. En lite mer dold talang är hans medverkan i rockbandet Dom dummaste.