Ljusterö Operasommar är en ideell förening skapad av hovsångerskan Lena Nordin i syfte att ta vid där föreningen Ljusterö Operafestival till Jussi Björlings minne slutade år 2013. Sommaren 2013 arrangerades en barnoperaföreställning i Ljusterö Bygdegård och en Italiensk Operagala på Ramsmora Varv, den sistnämnda med medverkan av Kungliga Operan i Stockholm och i samarbete med Musik på Varvet.

Verksamheten fortsatte under 2014 med både barnbaletten MARMELAD i 3 olika skärgårdskommuner och nya gästspel på Ramsmora Varv/Musik på Varvet av Kungliga Operan i Stockholm, som spelade både Operagala och Trollflöjten till publikens förtjusning.

Under 2015 gästade Kungliga Operan återigen Ramsmora Varv, liksom Stockholms Straussorkester i två härliga konserter. Och för barnen blev det TRONCO FLAMENCO på tre av öarna i skärgården. Det var en föreställning som lockade minst lika många vuxna för flamencodansens skull. Kungliga Operan har fortsatt att komma på gästspel, senast år 2018.

Samarbetspartner för dessa arrangemang har varit Stockholms Läns  Landsting, Österåkers kommun, Musik på Varvet och Kungliga Operan.

Logga & webb: Jenny Findahl | www.snowtrail.net